Mainos
Mainos

"Kannattaisi lukea paperit ennen kuin sättii" – Kokoomuksen Orpo ja SDP:n Rinne yltyivät kiivaaseen sanailuun sote-uudistuksesta ja veroista

Vahvat pääministeriehdokkaat SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo ovat ottaneet yhteen harvinaisessa väittelyssä.

Politiikan toimittajien yhdistyksen aamiaistilaisuudessa syntyi tiukkaa sanailua sote-uudistuksen valinnanvapaudesta. Kiistely Rinteen eläkelupauksesta johti yhteenottoon veropolitiikasta.

– Petterin puoluehallitus on eilen päättänyt esittää puoluekokoukselle, että 780 miljoonaa euroa tulopohjasta (varainsiirtovero) leikataan pois tuosta noin vaan, moitti Rinne.

– Kun äsken viittasit puoluehallituksen päätökseen, kannattaisi lukea paperit ennen kuin sättii. Siellä sanotaan, että varainsiirtoverosta voidaan ja pitäisi luopua, mutta se pitää korvata veropohjaa tiivistämällä, heitti Orpo takaisin.

– Vastaa tähän kysymykseen; oletteko murtaneet veropohjaa 1,5 miljardia hyvinvointivaltion palveluista, tivasi Rinne.

– Me ollaan kevennetty työn verotusta 1,3 miljardia, se on erinomainen asia, vastasi Orpo.

– Petteri, vastaa kysymykseen. Oletteko te oikeasti pistäneet 1,5 miljardia euroja tuloja kanveesiin, jatkoi Rinne.

– Ei me olemme tukeneet työllisyyttä, talouskasvua, puolustautui Orpo.

Rinteeltä ja Orpolta löytyi yhteistäkin näkemystä esimerkiksi EU-politiikasta ja siitä, että kumpikaan ei usko voivansa tehdä hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme