Mainos
Mainos

Kännykän käyttö ajon aikana ei juuri lisää kuolonkolareita Suomessa

Pohjoismaisen tutkimuksen mukaan suomalaisautoilijoista joka neljäs olisi valmis kieltämään kännykkään puhumisen myös hands free -laitteella autoa ajaessa. Yhdysvaltalaisista lähes kaksi kolmesta kieltäisi matkapuhelimeen puhumisen samassa tilanteessa.

Yhdysvalloissa kuoli viime vuonna 5 500 ihmistä kolareissa, jotka aiheutuivat matkapuhelimen kuljettajalle aiheuttamasta häiriöstä. Suomessa määrä on vähäisempi, kertoo tutkimuspäällikkö Sirpa Rajalin Liikenneturvasta.

- Kuljettajat usein kyllä tietävät, milloin on hyvä puhua ja milloin on hyvä keskittyä pelkästään ajamiseen. Kuljettaja pystyy kompensoimaan tätä riskin kasvua. Sen takia se ei näy kuolonkolareiden dramaattisena kasvuna. Meillä on Suomessa vuosittain 7-10 kuolonkolaria, joissa on katsottu kännykkään puhumisen olevan yhtenä riskitekijänä onnettomuuden synnyssä.

Kännykän käyttö ilman hands freetä on Suomessa nelinkertaistunut vuodesta 2003. Kuljettajat perustelevat asiaa muun muassa käytön hankaluudella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme