Mainos
Mainos

Kännykät eivät vaikuttaneet Heinolan turmaan

Viimevuotisen tuhoisan Heinolan bussiturman tutkinta on poikinut lisäselvityksen. Sen mukaan kansalaisten esittämillä epäilyillä kännyköiden tai voimajohtojen mahdollisesta vaikutuksesta bussin ABS-jarruihin ei ole todellisuusperää.

Bussiturma-Heinolassa

Onnettomuuden tutkintalautakunta on jo aiemmin todennut, että kuljettajan kokemattomuus, liian suuri tilannenopeus ja Heinolan eteläisen liittymän liikennejärjestelyt olivat turman keskeiset syyt. Onnettomuudessa kuoli neljä henkeä ja 32 sai vammoja. Heti turman jälkeen alkoivat kansalaiset ottaa yhteyksiä tutkintalautakuntaan kertoen salaperäisistä jarrujen katoamisilmiöistä autoissa, jotka on varustettu jarrujen lukkitumista estävällä ABS-järjestelmällä.

-Samoin kerrottiin epäilyjä kännyköiden ja sähkökenttien mahdollisista vaikutuksista jarruihin, kertoo Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Kari Lehtola. Heinolan bussiturman tutkijalautakunta kutsui tämän vuoksi erityisen asiantuntijatyöryhmän tutkimaan väitettyjä ongelmia autojen ABS-jarruissa. Lehtolan mukaan suoritetuissa kokeissa ei ole havaittu tämmöisiä ilmiöitä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot