Mainos
Mainos

Kännykkä voi koitua ajajan kuolemaksi

Kännykkä on mukana keskimäärin viidessä liikennekuolemassa vuosittain, kerrotaan Liikennevakuutuskeskuksesta. Kuolonkolarit aiheutuvat kännykkään puhumisen lisäksi tekstiviestien lähettämisestä tai muusta kännykän käsittelystä.

Liikenneturva muistuttaakin, että kännykkä on aina liikenteessä huomiovaras. Puhuminen ja tekstailu vie ajajan huomion pois liikenteestä ja pidentää reaktioaikaa. Vuodesta 2003 pakollisiksi tulleet handsfree-laitteet helpottavat ajoa, mutta niiden käyttö on laiskanlaista.

Raskaissa kuljetuksissa riskit ovat erityisen suuret, kun kuljetettavana on esimerkiksi ympäristölle vaarallisia aineita. Raskaan liikenteen kuljettajia patistellaan nyt lisäämään handsfree-laitteiden käyttöä. Kaakkois-Suomen kuljetusyrittäjät ovat aloittaneet Korvaa kätesi, käytä korvaa -kampanjan laitteiden käytön vauhdittamiseksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme