Mainos
Mainos

Kännykkäliittymien puhelinmyynti kielletään

Matkapuhelinliittymien puhelinmarkkinointi aiotaan kieltää lailla. Valtioneuvosto esittää eduskunnalle kolmen vuoden määräaikaista kieltoa, joka tulisi voimaan ensi keväänä.

Lailla pyrittäisiin rauhoittamaan liittymien aggressiivista puhelinmyyntiä, joka on saanut monet vaihtamaan liittymänsä vähillä tiedoilla. Välillä vaihtajat ovat joutuneet olemaan useita päiviä ilman liittymää, kun vanha on katkaistu ja uusi lähetetty postitse. Jotkut taas ovat joutuneet monen liittymän loukkuun.

Laissa säädettäisiin myös, että liittymän tilaajalle lähetettäviin laskuihin tulisi erittely muista kuin viestintäpalveluista. Matkapuhelimella voi tilata esimerkiksi bussilippuja ja osallistua keräyksiin.

Hallituksen esityksen mukaan uudistuksen etuna on, ettei työnantajalle tule tarvetta kieltää kaikkia lisäpalveluja, kun kulut on helppo jakaa halutulla tavalla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme