Mainos
Mainos

Kännykkätietojen kaupallinen käyttö mahdolliseksi

Hallitus esittää, että matkapuhelinten paikannustietoja voidaan käyttää kaupallisesti jos kännykän omistaja siihen suostuu. Lakiesityksen mukaan vahemmat päättäisivät miten heidän alle 15-vuotiaiden lastensa paikannustietoja voidaan käyttää.

Hallitus esittää, että kännykän paikannustietoja voidaan hyödyntää kaupallisesti, jos kännykän omistaja itse niin haluaa. Lakiesityksen mukaan vanhemmat päättäisivät siitä, miten heidän alle 15-vuotiaiden lastensa paikannustietoja voisi käyttää.

Suurin osa paikannukseen perustuvista palveluista olisi sellaisia, että ne kytketään tekstiviestillä kännykästä päälle ja pois päältä. Osa palveluista mahdollistaisi käytännössä, että vanhemmat voisivat valvoa alle 15-vuotiaiden lastensa liikkeitä.

Yritykset ja yhteisöt voisivat suodattaa haitallista sähköpostiliikennettä, kuten viruksia ja roskapostia pois viestivirrasta. Surffailusta ja sähköpostiliikenteestä jäävät tunnistetietojen käsittelyoikeudet ja velvollisuudet koskisivat teleyritysten lisäksi myös muita yrityksiä ja yhteisöjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme