Mainos
Mainos

Kännyköitä yhä mykkänä Pohjois-Savossa

Eilinen ukonilma katkaisi sähköt kymmenistä tuhansista kotitalouksista. Osa matkapuhelimien tukiasemista on yhä mykkänä myrskyn jäljiltä. Verkossa on aukkoja varsinkin Pohjois-Savon alueella.

Eilisen rajun ukkosen jäljiltä mykistyneiden matkapuhelinten määrästä ei ole tarkkaa kuvaa, sillä sähköttä jääneiden tukiasemien hiipuminen aiheuttaa hyvin erilaisia katvealueita.

Sekä Soneran että Radiolinjan verkossa on kuitenkin huomattavia aukkoja erityisesti Pohjois-Savon alueella.

- Kännykät eivät pelaa Savonlinnan, Jyväskylän, Kuopion ja Mikkelin läheisyydessä. Itse kaupunkeja ongelmat eivät niinkään koske, vaan niiden lähellä olevia haja-asutusalueita. Pahin tilanne on Pohjois-Savossa Suonenjoen ja Karttulan alueella, sanoo Savo-Karjalan aluejohtaja Jouni Mustonen Sonerasta.

Myös Radiolinjan ongelma-alueet ovat samoilla seuduilla. Hankalinta on Mikkelin, Pieksämäen ja Kuopion ympäristössä. Myös lankapuhelimet ovat mykkinä samoilla seuduilla.

Vaikka myrsky on ohi, saattaa puhelimia vielä mykistyä illan aikana, elleivät sähköt pian palaa.

- Uusiakin alueita voi tulla, sillä tukijärjestelmänä olevat akut alkavat pian vedellä viimeisiään, Mustonen sanoo.

Ongelmat poistuvat sitä mukaa, kun tukiasemien sähkönsaanti normalisoituu.

Useita kotitalouksia on yhä ilman sähköä Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomen länsiosissa. Korjaustöiden uskotaan jatkuvan huomiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot