Mainos
Mainos

Kansa arvioi Ahtisaaren päästötodistusta

Presidentti Martti Ahtisaari saa suomalaisilta päästötodistukseensa kiitettävän numeron eli 9- neuvottelutaidosta. Todistuksen huonoin numero tulee työllisyyden hoidosta, 7-. Kyselyn perusteella kansa antaa Ahtisaaren kuusivuotiskauden viranhoidosta keskiarvoksi 8.

Martti Ahtisaari

Iltalehden Taloustutkimuksella teettämässä selvityksessä Ahtisaarta arvioitiin mm. uskottavuudesta, kyvystä edustaa Suomea, maakunta- ja valtiovierailuista sekä vaalilupausten lunastamisesta. Parhaat arvosanat Ahtisaari keräsi neuvottelutaidossa -9, kyvyssä edustaa Suomea 8,5 ja ulkopolitiikassa 8,5. Kosovon ratkaisu näkyy todistuksessa. Työllisyyden hoidon kehno tulos selittyy Iltalehden mukaan suurilla odotuksilla, sillä työttömyyden vähentäminen oli Ahtisaaren vaaliteema.

Iltalehti on teetättänyt presidentin väli- ja päästötodistuksia Koiviston ajoista lähtien. Presidentti Mauno Koiviston päästötodistuksen keskiarvo vuonna 1994 oli 7,6. Ahtisaari on kyselyissä parantanut numeroitaan loppua kohti. Kehnoin oli ensimmäisen vuoden tulos vuodelta 1995, jolloin keskiarvo oli ainoastaan 7,1.

Taloustutkimuksen puhelinkysely tehtiin 15.-22. helmikuuta ja siihen osallistui 1004 henkilöä eri puolilta Suomea. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen. Vastaajista miehet olivat naisia kriittisempiä joka asiassa, lukuunottamatta vierailuja. Keskustalaiset olivat puolueiden kannattajista ankarimpia ja antoivat Ahtisaarelle työllisyyden hoidosta keskimäärin vain arvosanan 6,7. Alueellisesti kriittisintä väkeä oli Pohjois-Suomessa, jossa petyttiin ennen muuta työllisyyden hoitoon.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme