Mainos
Mainos

Kansa haluaa johtopaikoille lisää naisia

Tasa-arvobarometrin vastaajat uskovat tasa-arvon paranevan, jos naisia saadaan nykyistä enemmän politiikan ja talouselämän johtopaikoille.

Jalkoja kadulla, syksy

Sosiaali- ja terveysministeriön teettämän tasa-arvobarometrin mukaan 92 prosenttia naisista ja 84 prosenttia miehistä katsoo, että naisten aktiivisempi osanotto politiikkaan olisi tarpeen poliittisen asiantuntemuksen monipuolistamiseksi.

Naisista 86 prosenttia uskoi, että yritykset ja talouselämä hyötyisivät nekin, jos johtopaikoilla olisi enemmän naisia. Miehistä 68 prosenttia oli tämän väittämän kanssa joko täysin tai jokseenkin samaa mieltä. Vastaajat uskoivat myös, että naispresidentin valinta on vahvistanut tasa-arvoa sekä Suomessa että ulkomailla.

Tasa-arvobarometrin totetutti Tilastokeskus. Barometria varten haastateltiin noin 2000:ta vastaajaa, joista puolet naisia ja puolet miehiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot