Mainos
Mainos

Kansa luottaa taksikuskeihin

Taksiliiton palvelututkimuksen mukaan peräti 96 prosenttia suomalaisista taksiasiakkaista luottaa taksiin ja taksinkuljettajiin erittäin tai melko vahvasti.

Takseja tolpalla

Kokonaisuudessaan taksimatka sai marraskuussa tehdyssä tutkimuksessa kouluarvosanoilla mitattuna keskiarvoksi 8,6. Tulos on sama kuin vastaavassa tutkimuksessa huhtikuussa. Kuljettajan palvelunhaluun suhtautuvat muita ryhmiä kriittisemmin nuoret aikuiset ja suurten kaupunkien asukkaat. Taksipalveluun liittyvät myönteiset asiat asiakkaat liittävät erityisesti kuljettajaan ja hänen käyttäytymiseensä.

Taksin tilaaminen sai viime viikolla arvostelua kuluttajaviranomaisilta. Kuluttajavalituslautakunta moitti taksien tilausjärjestelmää epäluotettavaksi, sillä asiakas ei välttämättä saa taksikeskukselta tilaamaansa autoa.

Auttamishalu kohentunut

Tutkimuksen mukaan kuljettajan auttavaisuus ja palvelu ovatkin jonkin verran lisääntyneet. Kuljettajan ystävällisyyden keskiarvoksi tutkimuksessa saatiin 8,6, mikä oli sama kuin viime keväänäkin. Ajotapa ja liikenneturvallisuus puolestaan arvioitiin hieman paremmaksi eli arvosanalla 8,7. Auto ja sen varusteiden turvallisuus sekä auton mukavuus ja siisteys keräsivät asiakkailta jälleen huippupisteet. Keskiarvoksi tuli sama kuin keväällä eli 9,1.

Suomen Taksiliitto kartoittaa asiakkaiden käsityksiä taksien palvelusta kaksi kertaa vuodessa. Käytännön tutkimustyön tekee Taloustutkimus Oy.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot