Mainos
Mainos

Kansa torjuisi Korhosen jatkon

Suurin osa MTV:n nettikyselyyn vastanneista suhtautuu kielteisesti ajatukseen keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosen uudelleenvalinnasta. Kysymykseen "voiko Jarmo Korhonen jatkaa Keskustan puoluesihteerinä" on keskiviikkoaamupäivään mennessä vastannut kielteisesti 73,5 prosenttia vastaajista. Korhosen jatkon hyväksyisi 26,5 prosenttia vastaajista. Kysymykseen oli tähän mennessä vastannut reilut 1600 netin käyttäjää.

Kielteistä suhtautumistaan Korhosen jatkoon vastaajat perustelevat mm. seuraavanlaisilla kommenteilla. Nimimerkki "Roope" kirjoittaa: "Koko valtakunnan yläpää on osoittautunut täysin mädäksi kasvaimeksi joka olisi pikimmin poistettava". -- "Näin koko hallitus ja suurin osa eduskunnasta tulisi kantaa ulos tuoleineen ja heidän tilalleen valittava ajattelukykyisiä"

Monet kielteisistä kommenteista viittaavat luottamuksen menettämiseen koko koneistoon. Nimimerkki "Onko" kysyy: ovatko poliitikot lain yläpuolella kun he eivät saa mitään rangaistusta."

Nimimerkki "Ride": Päättävissä elimissä olijoiden pitäisi oppia ottamaan vastuu tekemisistään. On se tavallisenkin pulliaisen vastattava sanomisistaan ja teoistaan.

Nimimerkki "Pelinski": Korhonen on rakentanut KMS:n savuverhoksi peittämään todellisia vaalirahoittajia. Mätäpaiseen rakentaja.

Nimimerkki "Hessu": Sihteeri on puheenjohtajan apulainen eikä sooloilija ja likaisen työn tekijä.

Osa kommenteista vaati myös puolueen puheenjohtajan, pääministeri Matti Vanhasen eroa.

Nimimerkki "Kepuli" kirjoittaa: "Vuosikymmeniä täällä maakunnissa ja valtionhallinnossa jatkunut "kepulointi" on nyt paljastunut, kiitos Timo Kallin. Myös Vanhasen on jätettävä paikkansa pääministerinä. Jäätteenmäki erotettiin pienemmästä syystä...olisiko hänen pitänyt hankkia kepulaiset tekomunat?"

Korhosen jatkon puolustajat katsovat, että remonttia tarvittaisiin laajemmalla, eikä kaikkea voi ladata yhden ihmisen niskaan.

Nimimerkki "Kaaderi" kirjoittaa: "Jokaisella puolueella on korhosensa, joiden tehtävänä on haalia vaalirahaa yrityksiltä ja yhteisöiltä. Koko järjestelmä pitäisi puolueiden vaalirahoituksessa remontoida. Yhden korhosen erottaminen ei vielä mitään muuta."

"Mies mansesta": "Jos Vanhanenkin voi jatkaa miksi ei Korhonen. Parempi jos kumpikin saa potkut, paitsi pitäisi uusia koko puolueen johto jos virheettömäksi haluaisi."

"Eero": "Keskusta tarvitsee tällaisen räväkän puoluesihteerin."
"Kepusta": "Korhonen ei ole tehnyt mitään väärää. Kontiola sotkenut asioita, hänet POIS VAAN!!"
"Lauri" "En näe Korhosen menettelyssä vilpillistä käyttäytymistä"

Omat tukevat

Toisin kuin nettikyselyyn vastanneet kansalaiset, keskustan oma johto luottaa yhä Korhoseen. MTV3 kysyi eilen keskustan 36-jäsenisen puoluehallituksen arvioita Korhosesta. Tavoitetusta 31 jäsenestä 20 kertoi Korhosen nauttivan yhä luottamusta. Vastaajista 12 piti Korhosen lomailua puoluekokouksen alla sopivana, 10 ei. Loput vastaajista ei ottanut asiaan kantaa.

Vaalirahoitussotku ja kohuyhdistys KMS ylittivät eilen arvovaltaisen Financial Times -lehden uutiskynnyksen. Lehti luonnehti tilannetta Suomen pahimmaksi poliittiseksi skandaaliksi vuosiin, ja arvioi sen jo pilanneen Suomen mainetta maailmalla.

Puoluekokouksen alla yllättäen lomalle jäänyt ja sillä huomiota herättänyt puoluesihteeri Korhonen tuli eilen julkisuuteen tiedotteella, jossa hän kehui keskustan puoluekokousjärjestelyjen sujuvan mallikkaasti. Korhonen tiedotti samalla keskittyvänsä itse lomallaan valmistelemaan kokouspuheenvuorojaan muun muassa puolueen taloudesta ja sääntömuutostarpeista.

Tästä pääset lukemaan kyselyn vastauksia

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme