Mainos
Mainos

Kansa uskoo: Asenteet ulkomaalaisia kohtaan ovat kiristyneet

Suomalaiset kokevat asenteiden ulkomaalaisia kohtaan muuttuneen negatiivisemmiksi. Tieto käy ilmi MTV3:n tilaamasta tutkimuksesta.

Itä-Suomen yliopiston dosentin Vesa Puurosen mukaan tuloksissa on kyse lähinnä siitä, että vastaajat arvioivat toisten ihmisten suhtautuvan entistä nurjamielisemmin ulkomaalaisiin.

- Vaikeampi on arvioida, ovatko asenteet todellisuudessa koventuneet, varsinkin kun olemassa ei ole vertailuaineistoa, sanoo Puuronen.

Naisten ja miesten kannoissa eroja

Tutkimuksessa kysyttiin, miten suomalaisten asenteet ulkomaalaisia kohtaan ovat muuttuneet viime aikoina.

Vastaajista reilu puolet oli sitä mieltä, että asenteet ovat muuttuneet negatiivisemmiksi. Noin kolmannes oli puolestaan sitä mieltä, että asenteet eivät ole muuttuneet mitenkään. Vajaa kymmenen prosenttia vastaajista koki, että asenteet ovat muuttuneet positiivisemmiksi. Viisi prosenttia ei osannut sanoa kantaansa asiaan.

Naisten ja miesten kokemukset asenneilmapiiristä eroavat jonkin verran toisistaan.

Naisvastaajista lähes 60 prosenttia vastasi asenteiden muuttuneen negatiivisemmiksi. Kolmasosa oli sitä mieltä, että asenteet eivät ole muuttuneet mitenkään.

Miesvastaajat puolestaan olivat tasavahvasti joko sitä mieltä, että asenteet ovat muuttuneet negatiivisemmiksi (44 %) tai säilyneet ennallaan (43 %).

(MTV3)

Katso Janne Hopsun juttu:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme