Mainos
Mainos

Kansainvälinen huumeliiga kiinni

Salakuljetettujen huumausaineiden arvo olisi ollut katukaupassa noin 600 000 euroa.

Poliisi on paljastanut yhdessä tullin kanssa laajan amfetamiinin ja hasiksen maahantuonti- sekä levitysorganisaation.Tutkinnan yhteydessä on tehty useita suuria huumetakavarikkoja. Niiden yhteydessä on otettu talteen noin yhdeksän kiloa amfetamiinia ja 14 kiloa hasista. Takavarikot tehtiin Elimäellä ja Sipoossa tämän vuoden alkupuolella ja viime vuoden lopulla.

Esitutkinnassa on paljastunut, että liiga on lisäksi tuottanut Suomeen yli 60 kiloa hasista. Huumeet on levitetty Etelä-Suomen alueelle.

Salakuljetettujen huumausaineiden arvo olisi ollut katukaupassa noin 600 000 euroa. Gramma amfetamiinia maksaa katukaupassa 15-25 euroa ja gramma hasista 6-12 euroa.

Koko liiga pidätetty

Kaikki tiedossa olevat huumeliigan jäsenet on otettu kiinni. Tapauksen vuoksi on vangittuna kuusi suomalaista, neljä virolaista ja kaksi Saksassa asuvaa venäläistä. Näistä toisen luovutusta Suomeen odotetaan. Yksi salakuljettajista on vangittuna Argentiinassa kokaiinin hallussapidosta.

Huumeliigaa johti Suomessa kaksi miestä, jotka toimivat Kouvolasta käsin. Molemmat on tuomittu aiemmin törkeistä huumausainerikoksista. Helsingin poliisin mukaan virolaisilla oli keskeinen rooli huumausaineiden hankinnassa ja maahantuonnissa. Saksassa asuvat venäläiset toimivat huumeiden kuljettajina.

Jutun tutkinta on jo valmistunut ja pöytäkirjat siirretty syyteharkintaan Helsinkiin. Jutun pääkäsittely alkaa ensi kuussa.

Liigan toimia on tutkinut Helsingin poliisin huumerikosyksikön lisäksi keskusrikospoliisi, eteläinen tullipiiri, Kouvolan poliisi ja Viron tulli.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme