Mainos
Mainos

Kansalainen, auta viranomaista puhumaan ymmärrettävämmin

Kansalaiset pääsevät neuvomaan viranomaisia kielenkäytössä. Opetus- ja kulttuuriministeriön virkakielityöryhmä kerää kansalaisilta ehdotuksia, miten viranomaiset voisivat ilmaista itseään paremmin ja ymmärrettävämmin.

Ehdotukset voivat koskea esimerkiksi lakikieltä, hakemuslomakkeita tai viranomaisten kirjeitä. Parannuksia voi ehdottaa myös esimerkiksi viestinnän menettelytapoihin. Viranomaisten kielenkäyttöä saa myös kehua: työryhmä ottaa vastaan esimerkkejä onnistuneista käytännöistä.

Työryhmä kannustaa ehdottamaan mitä tahansa, mikä auttaa ymmärtämään viranomaisen viestin ilman lisätietojen pyytämistä.

Parannusehdotuksia ja hyviä esimerkkejä voi jättää Kotimaisten kielten keskuksen verkkosivuilla.

Ehdotuksia voi tehdä elokuun loppuun asti.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot