Mainos
Mainos

Kansalaisaloite mahdolliseksi ensi keväänä

Kansalaisille avautuu pian mahdollisuus tehdä eduskunnalle aloitteita lakien säätämiseksi. Eduskunta on yksimielisesti hyväksynyt lain kansalaisaloitteesta.

Aloitteen tueksi on kerättävä puolen vuoden aikana vähintään 50 000 kannattajaa. Jos tämä ehto täyttyy, aloite on otettava eduskunnassa käsiteltäväksi.

Eduskunnalla on kuitenkin täysi vapaus päättää aloitteen hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Keskustelua on herättänyt se, pitäisikö aloitteen allekirjoittajien nimien olla julkisesti nähtävillä. Päätökseksi tuli, että keräysvaiheessa nimiä ei saa julkistaa. Nimet tulevat julkisiksi siinä vaiheessa, kun aloite on jätetty.

Kansalaisaloite sisältyi jo aiemmin hyväksyttyyn perustuslain muutokseen. Nyt päätetyllä lailla säädellään yksityiskohtaisemmin aloitteen tekemisestä ja käsittelystä.

Uusi laki on tulossa voimaan ensi maaliskuun alussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot