Mainos
Mainos

Kansalaisaloite rattijuoppoudesta eduskuntaan – mitä muuta vireillä?

Rattijuopoille kovempia rangaistuksia ja tuomioita vaativa kansalaisaloite on kerännyt vaadittavat 50 000 allekirjoitusta. Aloite on etenemässä eduskunnan käsiteltäväksi.

50 000 allekirjoittajan raja meni rikki eilen torstaina. Tänä aamuna allekirjoituksia oli kertynyt jo yli 56 000.

Muita käynnissä olevia kansalaisaloitteita:

- Vapaus liikkua ilman viranomaisseurantaa on säilytettävä, yli 22 000 allekirjoitusta.

Satelliittipaikannusta on esitetty yhdeksi keinoksi auto- ja ajoneuvoverotuksen uudistamisessa. Kansalaisaloite haluaa mahdollistaa ihmisten liikkumisen ilman viranomaisseurantaa. Vastustaa paikannusjärjestelmän rakentamista. 

- Kannabiksen dekriminalisointi, yli 12 400 allekirjoitusta.

Kansalaisaloite kannabiksen käytön ja omaan käyttöön tapahtuvan hallussapidon sekä kasvatuksen rikosoikeudellisesta rangaistavuudesta luopumisesta. 

Aloitteessa vaaditaan muun muassa rattijuopon ajoneuvon välitöntä haltuunottamista valtiolle, rattijuopolle ajokieltoa ja hoitoonohjausta ensimmäisen kiinnijäämisen jälkeen sekä rattijuoppojen aiheuttamien kuolemantapausten tulkitsemista tapoksi. Lisäksi aloitteessa vaaditaan rattijuoppouden promillerajan laskemista. Myös rattijuopon ilmoittamatta jättäminen pitää olla rangaistavaa.

Kansalaisaloitteen on pannut vireille lapinlahtelainen Jorma Sonninen, jonka tytär kuoli rattijuopon yliajamana.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme