Mainos
Mainos

Kansalaisaloite tekijänoikeuksista sai vaaditut 50 000 allekirjoitusta

Kansalaisaloite tekijänoikeuslainsäädännön kehittämiseksi on kerännyt yli 50 000 allekirjoitusta.

Aloitteen etenemiseen vaadittava määrä täyttyi tänään illalla. Valtaosa kannatusilmoituksista on oikeusministeriön ylläpitämässä kansalaisaloite.fi-palvelussa.

Aloitteen tavoitteeksi ilmoitetaan ylilyöntien korjaaminen verkkovalvonnassa ja vahingonkorvauksissa. Samalla se pyrkisi parantamaan artistien ja muiden sisällöntuottajien asemaa sekä synnyttämään rakentavaa keskustelua tekijänoikeuksista.

Aloitteelle kerätään kannatusilmoituksia vielä huomenna kello 24 asti. Kannatusilmoitukset tarkastaa Väestörekisterikeskus.

Eduskunnalla on velvoite ottaa kansalaisaloite käsiteltäväksi, mutta aloitteen hyväksyminen ja mahdolliset muutokset aloitteeseen jäävät eduskunnan harkittaviksi.

Ensimmäinen kansalaisaloite tehtiin turkistarhauksen kieltämisestä. Lisäksi parhaillaan kerätään allekirjoituksia tasa-arvoista avioliittolakia koskevalle aloitteelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot