Mainos
Mainos

Kansalaisaloitteiden suosio lopahtanut alkuinnostuksen jälkeen

Viime vuonna avatun kansalaisaloitepalvelun suosio on hiipunut.

Kevään aikana aloitteita on tullut lisää, mutta niiden sähköinen kannattaminen on tyssännyt tasa-arvoisen avioliittoaloitteen jälkeen, kertoo aloitteiden valmistelussa auttava ja niitä esiintuova Avoin ministeriö -yhdistys.

Vapaaehtoisvoimin toimivan Avoimen ministeriön vetäjän Joonas Pekkasen mukaan syynä saattaa olla alkuinnostuksen lopahtaminen.

-Sitä on myös mietitty, ovatko ihmiset jääneet odottamaan, että miten näille läpi pääseville, kuten tasa-arvoiselle avioliittoaloitteelle, käy. Enemmän siinä on syynä kuitenkin se alkuinnostuksen laantuminen.

Palvelun tuottavassa oikeusministeriössä suosiosta ollaan hieman eri mieltä.

-Vaikka aloitteiden allekirjoittamisen suosio on jossain määrin laskenut, palvelun kävijämäärät ovat kasvaneet, kertoo hankepäällikkö Mikko Levämäki.

Päivittäinen kävijämäärä on vakiintunut 8000-12000:een. Massoja keräävien aloitteiden takana on ollut poikkeuksetta markkinointikoneisto.

-Menestyäkseen aloite tarvitsee julkisuutta ja järjestövoimaa, Levämäki sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot