Mainos
Mainos

Kansalaisten käsitykset kunnallispolitiikkaan vaikuttamisesta parantuneet

Kunnallisvaaleissa äänestämistä pidetään Kuntaliiton kyselyn mukaan aiempaa merkityksellisempänä.

Kuntalaiset pitävät tuoreen kyselyn mukaan kunnallisvaaleja aiempaa tärkeämäpänä vaikutusmahdollisuutena.

Kunnallisvaaleissa äänestämisen merkitys vaikutuskanavana on kasvanut voimakkaasti viimeisen 10 vuoden aikana. Myös internetin kautta annettu palaute kunnan toiminnasta koetaan mielekkäänä, tätä mieltä on lähes puolet kansalaisista.

Sen sijaan suorat kontaktit valtuutettuihin ja muihin luottamustehtävissä toimiviin ovat menettäneet merkitystään. Yhtä tärkeänä kuin aiemmin ei nähdä myöskään puolueissa tai kansalaisliikkeissä toimimista.

Suomen Kuntaliitto tutkitutti kuntalaisten asennoitumista kunnallispolitiikkaan ja äänestämistä lokakuun 2004 kunnallisvaaleissa. Tutkimuksen teki Taloustutkimus Oy. Otos käsitti vajaat 1000 henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot