Mainos
Mainos

Kansalaisuushakemusten käsittelyajat lyhentyneet

Kansalaisuushakemuspäätöksen on saanut keskimäärin reilussa puolessatoista vuodessa. Vielä vuonna 2003 päätöksen saamiseen meni keskimäärin kolme vuotta.

Ulkomaalaisvirasto on vauhdittanut kansalaisuushakemusten käsittelyä. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan tämän vuoden aikana kansalaisuushakemuspäätöksen on saanut keskimäärin reilussa puolessatoista vuodessa, kun kaksi vuotta sitten päätöksentekoon meni keskimäärin kolme vuotta.

Ulkomaalaisviraston kansalaisuusyksikön tulosalueen johtajan Marjatta Huopaisen mukaan käsittelyajat ovat osin nopeutuneet huomattavasti enemmän kuin mitä keskimääräinen luku kertoo. Päätöksen on saattanut saada jopa kolmessa kuukaudessa, jos tapaus on selkeä.

Käsittelyaikoja on lyhentänyt hakemusten jakaminen kahteen jonoon tapauksen selkeyden mukaan. Toiseen jonoon tulevat muita perusteellisempaa selvittelyä vaativat hakemukset.

Ennen hakemukset käsiteltiin saapumisjärjestyksessä, jolloin selkeä tapaus saattoi jäädä edellään olleen hankalan tapauksen vuoksi jumiin jonoon.

Tänä vuonna hakemuksia on saapunut kaksi tuhatta, joista on ratkaistu puolet. Kaikkiaan hakemuksia on nyt vireillä nelisen tuhatta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme