Mainos
Mainos

Kansalla hengästyttävä toivelista uudelle hallitukselle

Suomen kansan toivelista seuraavalle hallitukselle on niin pitkä ja monipolvinen, että se saanee löysiinkin lupauksiin tottuneen poliitikon nieleskelemään. Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan arvo- ja asennetutkimuksesta selviää, että monia asioita tulisi myös hoitaa paljon aiempaa tarmokkaammin.

Vaalien painopiste näyttää olevan vahvasti sisäpolitiikassa. Suomalaisten mielestä uuden hallituksen tärkein tehtävä on työllisyyden parantaminen ja työttömyyden vähentäminen, köyhyyden poistaminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen sekä valtiontalouden hoitaminen ja tarkka taloudenpito. Myös valtion velkaantumisen hillitseminen sekä terveydenhuollon kehittäminen nousevat viiden tärkeimmän asian joukkoon.

Selvästi nykyistä vähemmän uuden hallituksen pitäisi käyttää aikaansa Suomen Nato-jäsenyyden ja ulkomaalaisten maahanmuuton edistämiseen sekä kehitysyhteistyöhön.

Tullakseen valituksi eduskuntaan ehdokkaan tulee olla tutkimuksen mukaan ennen muuta rehellinen, osaava, rohkea sekä aidosti valitsijansa asialla. Esimerkiksi sanavalmius on puoluekantaa tärkeämpää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme