Mainos

Kansallinen metsäohjelma metsäneuvoston huolena

Metsäneuvosto kiirehtii kansallisen metsäohjelman toteuttamista. Maa- ja metsätalousministeriön yhteydessä toimiva eri tahoja edustava metsäneuvosto käsitteli metsäohjelmaa tänään. Neuvosto päätyi suosittelemaan, että ohjelmaa on vietävä eteenpäin "tasapainoisena kokonaisuutena".

Metsää

Ohjelman toteutuksessa on neuvoston mielestä otettava huomioon ympäristövaikutusten arvioinnissa esille tulleet uudet seuranta-, lisätutkimus- ja selvitystarpeet. Maa- ja metsätalousministeriön tehtävänä on selvittää, vaatiiko metsäohjelman ympäristövaikutusten arvioinnin tulos käsittelyä valtioneuvostossa. Vuoteen 2010 ulottuva metsäohjelma ohjaa Suomen metsävarojen käyttöä. Ohjelma on jo kertaalleen hyväksytty valtioneuvostossa, mutta oikeuskansleri edellytti keväällä, että ohjelmaa on tarkasteltava uudelleen ympäristövaikutusten arvion valmistuttua.

Asiantuntijoilta tilattu YVA-raportti arvosteli muun muassa ohjelmassa esitettyjä talous- ja työllisyysvaikutuksia. Mm. vihreiden eduskuntaryhmä on vaatinut ohjelman palauttamista valtioneuvostoon. Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän johtama metsäneuvosto piti YVA-prosessia hyödyllisenä, koska sen katsottiin tuoneen merkittävästi uutta tietoa. Neuvosto korosti, että erityisesti puun energiakäytön lisäämistavoitteella ja mekaanisen puunjalostuksen kehittämistavoitteella on keskeinen asema ohjelman sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten kannalta. Myös Etelä-Suomen metsiensuojelun tasapainoista kehittämistä ja toteutusta korostettiin.

Metsäneuvosto kannatti 10 miljoonan markan lisäystä metsäluonnon määrärahoihin ensi vuoden tulo- ja menoarvioesitykseen. Ministeriön esittämä määräraha on karsittu pois budjettiesityksestä.
(STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot