Mainos
Mainos

Kansallisarkisto sai arvokkaan kirjallisuuslahjoituksen

WSOY ja Weilin+Göös luovuttavat historialliset arkistonsa Kansallisarkistolle. Mukana on runsaasti kulttuurihistoriallisesti ja kansallisesti arvokasta aineistoa, muun muassa kirjailijakirjeenvaihtoa ja -haastatteluita. Arkistoihin kuuluu myös kirjojen kuvitusoriginaaleja esimerkiksi Rudolf Koivulta.

WSOY:n ja Weilin+Göös:n noin 700 hyllymetrin laajuista arkistoa on tähän asti säilytetty Päivälehden arkistossa, jossa osa aineistosta on järjestetty ja luetteloitu. Säädekirjaansa perustuvista syistä Päivälehden arkisto ei kuitenkaan enää voi säilyttää niitä.

WSOY:n nykyinen omistajayhtiö Bonnier pitää tärkeänä, että aineisto luovutetaan asiantuntevaan paikkaan, jossa se on tutkijoiden ja muiden asiasta kiinnostuneiden saatavilla. Uudeksi omistajaksi valittiin Kansallisarkisto, jossa aineiston järjestämistä on mahdollista jatkaa.

Arkisto siirretään toukokuun aikana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme