Mainos
Mainos

Kansalliskirjaston johtaja pettyi ministerin "rahoitus turvattu" -lausuntoon

Kansalliskirjaston rahoitus on turvattu, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.). Ministerin mukaan Helsingin yliopistolle on myönnetty koko se summa, jonka Helsingin yliopisto oli tehtävää varten pyytänyt.

Kansalliskirjaston johtaja Kai Ekholm puolestaan sanoo olevansa pettynyt ministerin lausuntoon. Ylikirjastonhoitaja Ekholm moittii, että ministeri ei puutu millään lailla Kansalliskirjaston 50 hengen leikkauksiin tai Helsingin yliopiston menettelyyn.

Ekholm olisi halunnut selvän linjauksen Kansalliskirjaston omistajuudesta sekä siitä, että kulttuuriperintö on suojattava myös konkreettisesti leikkauksia vastaan.

Eilen Ekholm sanoi, ettei pane irtisanomisia täytäntöön ennen kuin niiden laillisuus on selvitetty.

Perustuslain mukaan vastuu kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille.

– Olen pyytänyt virkamiehiä selvittämään Kansalliskirjaston tehtäviin liittyviä laillisia näkökohtia ja Kansalliskirjaston asemaa osana autonomista Helsingin yliopistoa, ministeri kertoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme