Mainos
Mainos

Kansallislaulusta kilpailevat esitykset

Voisiko Finlandia syrjäyttää Maamme-laulun kansallislauluna? Kansanedustaja Kimmo Kiljunen on jättänyt aloitteen kansallislaulun vaihtamisesta.

Eduskunnassa on erimielisyyttä siitä, pitäisikö Suomen kansallislauluksi määritellä lailla Paciuksen Maamme-laulu vai Sibeliuksen Finlandia-hymni.

RKP:n Christina Gestrin esitti itsenäisyyspäivän alla, että jo pitkään vakiintuneena kansallislauluna soinut Maamme-laulu virallistettaisiin. Gestrinin lakialoitteessa huomautetaan, että laulun asemaa ei ole vahvistettu laissa.

SDP:n Kimmo Kiljunen jätti tänään aloitteen Finlandia-hymnin virallistamisesta. Hänen mielestään Jean Sibeliuksen vuonna 1899 säveltämä Finlandia on henkevyydeltään ja syvällisyydeltään kansallislauluna monin verroin Maamme-laulua kantavampi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot