Mainos
Mainos

Kansallisoopperan näyttämö remonttiin

Peruskorjaus alkaa huhtikuussa 2007 ja sillä pyritään mm. nostamaan päänäyttämön toiminnallisuus kansainväliset vaatimukset täyttävälle tasolle. Remontin kokonaiskustannukset ovat noin 13,6 miljoonaa euroa.

Suomen kansallisoopperan päänäyttämön teatteritekniikka peruskorjataan vuonna 2007. Peruskorjauksella pyritään lisäämään näyttämön turvallisuutta ja käyttövarmuutta sekä nostamaan päänäyttämön toiminnallisuus kansainväliset vaatimukset täyttävälle tasolle. Myös orkesterisyvennystä laajennetaan ja sen akustiikkaa korjataan.

Peruskorjaus sulkee päänäyttämön puoleksi vuodeksi huhtikuussa 2007. Kansallisoopperan esitykset kuitenkin jatkuvat huhti- ja toukokuussa sekä elo- ja syyskuussa lähes normaalisti. Esitykset keskittyvät Alminsalin näyttämölle sekä vierailunäyttämöille Helsingissä ja muualla Suomessa.

Remontin kokonaiskustannukset ovat noin 13,6 miljoonaa euroa. Oopperataloa hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt vastaa peruskorjauksen rahoituksesta. Valaistusjärjestelmän sekä ääni- ja av-laitteiden hankinnoista vastaa Suomen kansallisoopperan säätiö.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot