Mainos
Mainos

Kansallispuistojen kävijämäärät kasvaneet

Kansallispuistossa kävi viime vuonna yli 1,5 miljoonaa ulkoilijaa, mikä on lähes 100 000 retkeilijää enemmän kuin edellisvuonna. Eniten kävijöitä on Pallas-Ylläksen kansallispuistossa, jossa retkeilijöitä oli viime vuonna 312 000.

Infrapuna laskee kävijöitä

Metsähallitus on ottanut käyttöön automaattiset laskurit seuratakseen kansallispuistojen kävijämääriä.

Osa laskureista toimii infrapunasäteellä, osa on maahan tai portaisiin upotettuja tunnistusmattoja. Automaattisia laskureita on käytössä kaikissa 34:ssä kansallispuistossa yhteensä yli kaksisataa. Ennen uutta tekniikkaa kävijämääriä laskettiin siten, että ihmiset itse kirjoittivat kulkureittinsä eräkämpissä olleisiin vihkoihin, joista tietoja sitten kerättiin. Se oli kuitenkin hidasta ja vaivalloista.

Kävijämäärätietojen perusteella Metsähallitus rakentaa uusia retkeilijän palveluja ja ajoittaa olemassaolevien kunnostustarvetta. Myös retkeilijämäärien vaikutusta luontoon seurataan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot