Mainos
Mainos

Kansan muisti -verkkopalvelu vertailee vaalikonedataa

Suomessa vaalikoneita on käytetty jo yli kymmenen vuotta helpottamaan sopivan ehdokkaan valintaa. Kansan muisti -verkkopalvelu vie vaalikoneista tuttua toimintatapaa uudelle tasolle: se mahdollistaa vertailun ehdokkaiden vaalikonevastausten ja toteutuneen äänestyskäyttäytymisen välillä.

Edellisen eduskunnan päätöksiä voi vertailla MTV3:n ja Helsingin Sanomien vuoden 2007 vaalikoneiden vastausten kanssa. Tulevan eduskunnan toimintaa päästään puolestaan heti kättelyssä suhteuttamaan myös Helsingin Sanomien vuoden 2011 vaalikonevastauksiin.

- Olemme yhdistäneet joitakin tärkeimmäksi katsomiamme eduskunnan äänestyksiä vaalikonevastauksiin yhteistyössä MTV3:n toimituksen kanssa, kertoo palvelun taustalla olevan Kansan muisti ry:n puheenjohtaja Juha Yrjölä. Tietojen perusteella on laskettu vastausten ja äänestysten välinen yhdenmukaisuusprosentti.

Koska äänestysten yhdistäminen vaalikonekysymyksiin ei kaikissa tapauksissa ole yksiselitteistä, verkkopalvelun käyttäjät voivat myös itse yhdistellä kiinnostavia äänestyksiä ja vaalikonevastauksia toisiinsa.

- Tavoitteenamme on, että palvelumme tuo poliittisen päätöksenteon lähemmäksi kansalaisia myös vaalien välillä, tiivistää Yrjölä Kansan muisti-verkkopalvelun tavoitteet.

Helsingin Sanomien tavoin MTV3 on antanut vaalikonedatansa Kansan muistin ja muiden vastaavien tahojen vapaaseen käyttöön, jotta aineistosta löydettäisiin uusia näkökulmia ja uutisia vapaan tiedonvälityksen hengessä.

Kansan muisti verkossa: www.kansanmuisti.fi

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme