Mainos
Mainos

"Kansanäänestys nostaisi eurovaalien äänestysintoa"

Kansanäänestys EU:n uudesta perustuslaista pitäisi järjestää samana päivänä kuin Euroopan parlamentin vaalit, kehottaa kansanedustaja ja entinen EU-parlamentin jäsen Heidi Hautala. Hän uskoo, että se saisi ihmiset kiinnostumaan äänestämisestä ja äänestysprosentti nousisi edelliskerran laimeasta 30:stä.

Vaalit järjestetään Suomessa 13. kesäkuuta ensi vuonna, ja tuo samainen kesäsunnuntai sopisi siis Hautalan mielestä myös suureksi kansanäänestyspäiväksi.

- Mitään vippaskonsteja äänestysprosentin kohottamiseen ei ole. Se ei nouse keinotekoisesti eikä rahakas kampanjointi nosta sitä kuin vähän, muutaman prosenttiyksikön verran, Hautala sanoo.

Hän ei ole enää itse kahden kauden jälkeen ehdolla. Hautala uskoo, että ainoa kunnon tapa saada vaali-innokkuus nousemaan olisi se, että ihmiset ymmärtäisivät, miten paljon valtaa europarlamentilla on ja että he osallistuisivat EU:sta käytävään keskusteluun. Ja sitä kyllä riittää ennen vaaleja unionin uuden perustuslaillisen sopimuksen myötä. Kampanjan käyminen on puolueiden, ei ainoastaan ehdokkaiden tehtävä, Hautala sanoo.

-Tällä kertaa ei saisi käydä samoin kuin viimeksi eli vaaleissa 1999, kun puolueet jättivät vaalikampanjan vain ehdokkaille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme