Mainos
Mainos

Kansanäänestys pääkaupunkiseudun kuntaliitoksesta

Kolme helsinkiläisministeriä ehdottaa neuvoa-antavaa kansanäänestystä pääkaupunkiseudun kaupunkien yhdistämisestä.

Asuntoministeri Jan Vapaavuori, kuntaministeri Mari Kiviniemi ja oikeusministeri Tuija Brax vaativat kansanäänestystä Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Helsingin kaupungin valtuusto pitää ehdotusta positiivisena, mutta pelkää sen hidastavan jo kuntien välille syntynyttä yhteistyötä.

- Meidän vapaaehtoisen yhteistyön puitteissa on saatu hyvin merkittäviä edistysaskeleita, kuten Metropolia ammattikorkeakoulu ja investoinnit raidejoukkoliikenteeseen, tällöin tietenkin on suuri riski, että keskutelu saattaa haitata tätä työtä, sitä uhkaa en haluaisi ottaa, kertoo Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkosen mukaan asiasta on kuntien välillä yhteisesti jo päätetty, että kuntaliitosselvitystä ei pääkaupunkiseudulla tehdä, joten perusteita kansanäänestyksen järjestämiselle ei ole.

Myös Vantaan kaupunginjohtaja Juhani Paajanen on tyrmännyt ehdotuksen.

Ehdotettu äänestys ajoittuisi ensi syksyn kunnalisvaalien yhteyteen. Nykyinen lainsäädäntö kuitenkin kieltää neuvoa-antavan kansanäänestyksen kunnallisvaalien tai valtiollisten vaalien yhteydessä.

(MTV3-Helsingin Sanomat)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot