Mainos
Mainos

Kansanäänestys vielä mahdollinen pääkaupunkiseudun kuntaliitosselvityksestä

Neuvoa-antava kansanäänestys pääkaupunkiseudun kuntaliitoksen selvittämisestä saattaa sittenkin toteutua.

Kuntaministeri Mari Kiviniemi haluaa Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten valtuustojen johdon keskustelemaan asiasta.

Vielä muutama viikko sitten näytti siltä, että kansanäänestystä ei voida järjestää, koska kaupungit vastustivat hanketta.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Kiviniemen mukaan suhtautuminen asiaan on nyt kuitenkin muuttunut.

- Kommentit, joita valtuuston puheenjohtajilta tähän gallupiin sai lukea olivat myönteisempiä kuin aikaisemmin, joten haluamme nyt sekä ministeri Jan Vapaavuoren että ministeri Tuija Braxin kanssa kutsua asianomiasten valtuustojen puheenjohtajat aamukahville ihan vain selvittämään, ilman mitään kovin suuria ennakko-odotuksia.

Helsingin Sanomien Suomen gallupilla teettämän mielipidetiedustelun mukaan selkeä enemmistö Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten asukkaista on sitä mieltä, että pääkaupunkiseudun kuntien yhdistymisestä pitäisi tehdä selvitys.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot