Mainos
Mainos

Kansanedustaja ei saa soutaa ja huovata ahdistelujutussa

Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan kansanedustaja Lauri Oinonen (kesk.) ei voi enää vaatia rangaistuksia Helsingin Sanomien artikkelista, jossa hänet nimettiin yhdeksi eduskunnan seksuaalisista häiritsijöistä. Oinonen menetti mahdollisuutensa peruuttaessaan tekemänsä rangaistusvaatimuksen.

Oinonen oli toinen kansanedustajista, jotka tekivät tammikuussa julkaistusta artikkelista tutkintapyynnön poliisille. Viisi muuta nimeltä mainittua edustajaa kanteli Julkisen Sanan Neuvostoon. Poliisin mukaan syyteharkintaan eteni vain yhden kansanedustajan, Lyly Rajalan (kok.) tapaus, kun Oinonen perui vaatimuksensa.

Oinonen katui päätöstään myöhemmin ja toivoi valtakunnansyyttäjänviraston antavan hänelle mahdollisuuden toimia vielä asianomistajana jutussa. Hän selitti muuttaneensa mieltään, kun kuuli myös syyttäjän ajavan asiaa.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske vetoaa lakiin, jonka mukaan syyttämispyynnön peruuttaminen on lopullista. Kansanedustaja voi kuitenkin pyytää vielä tuomioistuimelta oikeutta esittää rangaistusvaatimuksensa.

Poliisi epäili useita Helsingin Sanomien päällikkötoimittajia ja häirintäjutun kirjoittajaa törkeästä kunnianloukkauksesta. Tapaus on syyteharkinnassa kihlakunnansyyttäjä Simo Kolehmaisella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme