Mainos
Mainos

Kansanedustaja hyväksyy graffitin peukaloinnin Vantaalla - "Ymmärrän junioriperheiden suuttumusta"

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Lindtman (sd.) ei moiti kaupunginjohtaja Kari Nenosen päätöstä poistaa kantaaottavasta graffitista henkilöiden kasvot ja nimet. 

Vantaan Myyrmäessä on käyty viime päivinä erikoista kissa-hiiri-leikkiä. Kaksi taiteilijaa maalasi graffitiseinään maalauksen, jossa on teksti "Hävetkää" ja urheiluhalliyhtiön sotkuihin liittyvien henkilöiden nimet ja kuvat. Kaupunki kävi ensin maalaamassa teoksen piiloon, mutta maalaajat pyyhkivät maalin pois ja korjasivat teoksensa ennalleen. Seuraavaksi kaupunki kävi poistamassa maalauksesta levyt kasvojen kohdalta. 

- Kaupunginjohtaja on yleisesti hoitanut hyvin tätä urheiluyhtiön asiaa. Hänen aloitteestaan tutkinta on ylipäätään alkanut. Olen tukenut kaupunginjohtajaa tässä enkä lähde nytkään moittimaan häntä, Lindtman sanoo. 

Lindtman painottaa kuitenkin, että yleisesti ottaen julkisessa tehtävässä toimivien henkilöiden on kestettävä kritiikkiä. Hän sanoo myös ymmärtävänsä urheilujunioreiden perheiden suuttumusta siitä, millaista toimintaa yhtiöstä on paljastunut. 

- Kyllä se oli itsellenikin todella masentavaa luettavaa. Toiminta ei ole ollut asiallista, Lindtman sanoo. 

Myyr York -nimellä tunnettu graffiti- ja taideseinä on Vantaan kaupungin julkiselle graffititaiteelle osoittama paikka. Seinä sijaitsee Myyrmanni-kauppakeskuksen vieressä kaupungin tontilla, mutta sen ylläpito on siirretty alueella toimivalle Myyrmäki-liikkeelle. Se on puolestaan syyttänyt kaupunkia vallanpitäjiä arvostelevan työn sensuroinnista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme