Mainos
Mainos

Kansanedustaja Oinonen paheksuu mielenosoittajien ikivaltaa

Kansanedustaja Lauri Oinonen on jättänyt eduskunnan puhemiehelle kirjallisen kysymyksen itsenäisyyspäivän mielenosoittajien harjoittamasta väkivallasta.

Osa presidentinlinnan ulkopuolella Linnan kutsujen aikaan mieltään osoittaneista pysäytti paikalle saapuvia takseja ja hyökkäili niiden kimppuun väkivaltaisesti. Mielenosoittajien väkivaltaisuudesta saivat osansa muun muassa kansanedustaja Oinonen ja häntä kuljettanut taksi.

Naamioituneet mielenosoittajat pysäyttivät kansanedustajaa kuljettaneen taksin valtioneuvoston linnan edessä. He kiipesivät auton katolle ja konepellille, potkivat auton ovia, rikkoivat suuntavilkun ja huutelivat taksin takapenkillä istuneelle Oinosen vaimolle.

-Tilanne oli sellainen, että fyysisesti olisi voinut olla hengenvaarallista kulkea presidentinlinnaan jaloin yleistä tietä pitkin, keuruulaispastori Oinonen kuvailee saapumistaan Linnaan.

Aktivistinuorten käyttäytymisestä Oinonen on hyvin tuohtunut.

-Tämä on mielestäni vakava taksiyrittäjän omaisuuteen kohdistunut rikos, ja tältä pohjalta olen tehnyt kirjallisen kysymyksen.

Oinonen jätti asiaan liittyen kirjallisen kysymyksensä eduskunnan puhemiehelle tänään. Mielenosoitusten käyttö rikollisiin tekoihin on estettävä, hän vaatii.

"Kuinka turvataan taksiautoilijoiden omaisuus ja turvallisuus sekä kansalaisten turvallisuus yleisillä paikoilla mm. mielenosoitustilanteissa. Jos tätä ei voida taata, onko silloin aihetta olla antamatta mielenosoituslupaa?" Oinonen kysyy.

Oinosen lisäksi parikymmentä muuta kansanedustajaa allekirjoitti kysymyksen, johon asianomainen ministeri on velvollinen vastaamaan määräajassa.

-Mielenosoitusvapaus pitää sallia, mutta väkivaltaa ei pidä hyväksyä. Mielenosoitus on ihan eri asia kuin ilkivalta.

Kansanedustajalla on selkeä toive siitä, miten hän toivoo kirjalliseen kysymykseensä suhtauduttavan.

-Toivoisin sellaisen vastauksen, joka turvaa yleisillä paikoilla kulkeville jalankulkijoille ja taksiautoilijoille katurauhan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot