Mainos
Mainos

Kansanedustaja: Suomen turvallisuus katastrofaalinen, jos pilapiirtäjää ei voi kutsua eduskuntaan

Kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.) kummeksuu eduskunnan pääsihteerin Seppo Tiitisen puheita suojelupoliisin uhka-arvioista suunnittelemaansa sananvapaustilaisuuteen.

Raatikainen kertoo olleensa hyvissä ajoin yhteydessä supoon, Helsingin poliisilaitokseen ja eduskunnan turvallisuusjohtoon. Raatikaisen mukaan kaikki kolme tahoa ovat olleet sitä mieltä, että tilaisuuden järjestäminen eduskunnan tiloissa ei olisi ongelmallista.

Tilaisuus oli määrä järjestää eduskunnan lisärakennuksen kahvilassa sijaitsevassa kansalaisinfossa.

Tiitinen kertoo päättäneensä eilen, ettei Raatikaisen suunnittelemaa tilaisuutta voida järjestää eduskunnassa. Raatikaisen valmistelemaan tilaisuuteen oli kutsuttu muun muassa ruotsalainen taiteilijaprofessori Lars Vilks. Vilks on ollut poliisin suojelussa siitä lähtien, kun hän vuonna 2007 julkaisi pilakuvan profeetta Muhammadista.

– Jos Suomessa ei pystytä kutsumaan yhtä pilapiirtäjää puhumaan eduskuntaan, Suomen turvallisuustilanne ja sananvapaustilanne näyttää olevan aika katastrofaalinen, Raatikainen sanoi STT:lle.

Niin ikään Raatikainen ihmettelee Tiitisen kommenttia, että sananvapautta käsittelevä tilaisuus ei liity eduskunnan toimintaan.

– Jos sananvapaus ei liity eduskunnan toimintaan, mikä sitten liittyy? Raatikainen kysyy.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme