Mainos
Mainos

Kansanedustajaa kiristettiin avioliittoäänestyksestä: Homosuhde uhattiin paljastaa

Kansanedustaja Markku Rossia (kesk.) kiristettiin viime vuoden syksyllä, kun hän oli äänestämässä tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Prepaid-liittymästä lähetetyssä viestissä uhattiin paljastaa Rossin suhde mieheen, jos hän äänestää tasa-arvoista avioliittolakia vastaan.

– Yhteydenotto tuli viime vaiheessa ja se oli viimeinen niitti, kun tein päätöstä, Rossi kertoo.

Rossi äänesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan.

Rossin mukaan kansanedustajia painostetaan toisinaan monilla tavoilla. Hänen mukaansa kansanedustajan työn vaikeus onkin, kuinka pitää oma pinnansa.

Viestin lähettäjä ei selvinnyt, eikä Rossi aloittanut siitä laajempaa selvitystä.

Halusi antaa kehitykselle hengähdystauon

Kansanedustaja Markku Rossi sai parisuhteensa rekisteröinnin yhteydessä kritiikkiä siitä, ettei hän äänestänyt tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Tänään Huomenta Suomen lähetyksessä hän kuitenkin kertoo, että äänesti rekisteröidyn parisuhteen mahdollistaneen lain puolesta jo vuonna 2001. Tällöin lakia kannatti vain kolme keskustalaismiestä.

– Se oli kova juttu koko Suomessa ja laittoi koko prosessiin liikkeelle, Rossi kertoo.

Rossi kertoo, ettei äänestäessä ajatellut asiaa omalta kohdaltaan, koska ei uskonut itse koskaan rekisteröivänsä parisuhdettaan. Sen sijaan hän katsoi, että kaikilla pareilla olisi mahdollisuus tulla virallisen parisuhteen piiriin esimerkiksi oikeusturvan vuoksi.

Myöhemmin Rossi oli myös äänestämässä samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeuden puolesta.

Vaikka Rossin mielestä Tahdon-kansanliike kulki oikeaan suuntaan, ei hän äänestänyt tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

– Kun kaksi viimeistä lakia meni läpi, ajattelin pitää pienen hengähdystauon. Niin suomalainen yhteiskunta ja ihmiset ehtisivät sopeutua muutokseen, hän kertoo.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme