Mainos
Mainos

Kansanedustajaehdokas kuoli vaalikiertueella

Keskustan kansanedustajaehdokas prikaatikenraali evp. Kauko J. Taskila menehtyi sairaskohtaukseen vaalikiertueellaan Rovaniemellä eilen.

Lapin vaalipiirissä ehdolla ollut Taskila sai sairaskohtauksen, kun vaalitilaisuus oli alkamassa Lyseonpuiston juhlasalissa. Taskilaa yritettiin elvyttää, ja hänet saatiin nopeasti sairaalaan, jossa hän kuitenkin menehtyi. Taskila oli kuollessaan 60-vuotias.

Taskila oli eilen vaalikiertueella puoluetoverinsa Hannu Takkulan kanssa Ylitorniolla, Kemissä ja Rovaniemellä. Keskustalla on Lapin vaalipiirissä nyt 13 ehdokasta. Puolue tavoittelee neljää kansanedustajapaikkaa.

Äänet eivät mene hukkaan

- Menehtyneen kansanedustajaehdokkaan äänet eivät mene hukkaan, kertoo vaalijohtaja Jarmo Törneblom oikeusministeriöstä - Kauko J. Taskilan saamat äänet lasketaan keskustan muiden ehdokkaiden hyväksi Lapin vaalipiirissä, joten ne nostavat puolueen muiden ehdokkaiden vertailulukua. Jos ehdokas on puolueen tai yhteislistan ehdokas, niin ne äänet tulevat puolueen tai yhteislistan hyväksi, sanoo Törneblom.

Äänet menevät hukkaan vain siinä tapauksessa, että kuollut ehdokas on puolueensa tai listansa ainoa ehdokas. Silloin ei ole ketään muuta, jonka vertailulukuun äänet voisi lisätä.

Jos ehdokas taas kuolee ennen kuin ehdokaslistojen yhdistelmät vahvistetaan, niin hän ei päädy listoille ollenkaan. Listat vahvistettiin 13. helmikuuta, joten Taskilan nimi pysyy listoilla. Nimeä ei siten poisteta tai merkitä mitenkään erityisesti äänestyspaikoilla olevilla ehdokaslistoilla. Törneblom arvelee kuitenkin, että tieto ehdokkaan menehtymisestä saavuttaa kyllä nyky-yhteiskunnassa äänestäjät tehokkaasti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme