Mainos
Mainos

Kansanedustajan lahjominen rangaistavaksi

Oikeusministeriön asettama työryhmä ehdottaa, että kansanedustajaa voitaisiin rangaista lahjuksen ottamisesta. Myös lahjuksen antaminen kansanedustajalle olisi ehdotuksen mukaan rikos.

Eduskunta, istuntosali

Rangaistus lahjusrikoksesta olisi työryhmän ehdotuksen mukaan sakkoa tai enintään neljä vuotta vankeutta. Säännöksessä ei määriteltäisi edun laatua. Käytännössä todennäköisemmin voisi olla kysymys rahasta tai muusta taloudellisesta edusta, mutta myös niin sanottu aineeton etu voisi tulla kysymykseen. Etu voitaisiin osoittaa myös kansanedustajan sukulaiselle tai jollekin edustajaa lähellä olevalle yhteisölle.

Kansanedustaja voidaan useimmissa Euroopan valtioissa saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen lahjusrikoksista. Virkarikosten uudistamista pohtinut oikeusministeriön työryhmä luovutti ehdotuksensa oikeusministeri Johannes Koskiselle tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme