Mainos
Mainos

Kansanedustajan lahjominen rangaistavaksi

Oikeusministeriön asettama työryhmä ehdottaa, että kansanedustajaa voitaisiin rangaista lahjuksen ottamisesta. Myös lahjuksen antaminen kansanedustajalle olisi ehdotuksen mukaan rikos.

Eduskunta, istuntosali

Rangaistus lahjusrikoksesta olisi työryhmän ehdotuksen mukaan sakkoa tai enintään neljä vuotta vankeutta. Säännöksessä ei määriteltäisi edun laatua. Käytännössä todennäköisemmin voisi olla kysymys rahasta tai muusta taloudellisesta edusta, mutta myös niin sanottu aineeton etu voisi tulla kysymykseen. Etu voitaisiin osoittaa myös kansanedustajan sukulaiselle tai jollekin edustajaa lähellä olevalle yhteisölle.

Kansanedustaja voidaan useimmissa Euroopan valtioissa saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen lahjusrikoksista. Virkarikosten uudistamista pohtinut oikeusministeriön työryhmä luovutti ehdotuksensa oikeusministeri Johannes Koskiselle tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot