Mainos
Mainos

"Kansanedustajat kaivavat palautettavat tuet omasta pussista"

Kokoomus ilmoitti tänään palauttavansa Nova Groupin konkurssipesään yhtiöltä saadut tuet. Vaikka puolue kertoi maksavansa nyt myös kansanedustajien osuuden, kaivavat kansanedustajat kuitenkin palautettavat tuet omasta pussista.

- On sovittu, että puolue hoitaa summan yhteisesti pois ja laskuttaa kultakin edustajalta tämän osuuden, puoluesihteeri Taru Tujunen toteaa.

Kokoomus kertoi illan suussa palauttavansa konkurssipesään noin 46 000 euroa.

Puolueen osalta summa koostuu kokoomuksen Nova Groupilta vuonna 2005 saamasta 5000 euron suorasta lahjoituksesta sekä 6100 euron edestä myydyistä seminaarilipuista.

Tujunen myöntää, että Nova Groupin ympärillä olevat rikosepäilyt olivat omalta osaltaan vauhdittamassa päätöksentekoa.

- Katsoimme, että haluamme toimia vapaaehtoispohjalta.

Tujunen ei halunnut ottaa kantaa siihen, aiheuttavatko SDP:n ja kokoomuksen tämänpäiväiset palautusilmoitukset palautuspaineita keskustalle

- Keskusta arvioi itse oman toimintansa, Tujunen tyytyi toteamaan.

Tujunen ei myöskään uskonut vaalirahakohun päättyvän vielä tähän päivään.

- Tietysti toivon, että pikkuhiljaa päästäisiin eteenpäin, mutta selvää on, että asia pysyy otsikoissa niin kauan kuin vaalirahoitustoimikunta työskentelee. Tätä edellyttää myös asian tärkeys.

Katso Eeva Lehtimäen juttu ja Timo Haapalan analyysi (Kymmenen uutiset 16.9.2009)

(MTV3)

.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme