Mainos
Mainos

Kansanedustajat puoltavat toimilupamaksua

Useimmat kansanedustajista haluavat toistaiseksi säilyttää kaupallisten tv-yhtiöiden maksaman toimilupamaksun, kertoo aamun Helsingin Sanomat. Lehti kysyi viime viikolla sähköpostitse kansanedustajien mielipidettä toimilupamaksun tarpeellisuudesta. Vastauksia tuli 158.

Vastanneista 91 ilmoitti, että toimilupamaksusta ei heidän mielestään pidä luopua. Poistamisen kannattajia oli 35, joista 20 oli kokoomuslaista ja 11 keskustalaista. Kysymykseen ei osannut tai halunnut vastata 32 kansanedustajaa.

Vastaajien selkeä enemmistö, 126 kansanedustajaa oli sitä mieltä, että Yleisradion nykyistä toimialaa ei ole syytä kaventaa vain niihin tehtäviin, joita kaupalliset tv-yhtiöt eivät hoida. Kymmenen oli kaventamisen kannalla. Heistä kahdeksan oli kokoomuslaista ja kaksi sosiaalidemokraattia. Yleisradio on eduskunnan nimeämän hallintoneuvoston valvonnassa, ja kansanedustajat edustavat Yleisradion omistajaa.

Toimilupamaksun tarpeellisuuden ovat viime aikoina kyseenalaistaneet etenkin kaupalliset tv-yhtiöt.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme