Mainos
Mainos

Kansanedustajat vaitonaisia: "Annetaan nyt Vanhasen vastata"

Kansanedustajat eivät halua ottaa kantaa entisen pääministerin Matti Vanhasen mahdolliseen joutumiseen valtakunnanoikeuteen. Edustajat haluavat rauhoittaa tilanteen ja antaa Vanhaselle ensiksi mahdollisuuden esittää oman kantansa tapahtuneesta perustuslakivaliokunnalle.

Tätä mieltä on myös SDP:n kansanedustaja Jacob Söderman, joka on perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtaja.

- En lausu tästä mielelläni mitään, annetaan nyt Vanhaselle mahdollisuus selittää ja sitten päätetään, miten tässä edetään, Söderman kommentoi.

Myös Vanhasen omasta puolueesta ollaan haluttomia kommentoimaan asiaa.

- Tämä ei ole poliittinen prosessi, vaan oikeudellinen, joten minulla ei ole siihen sanottavaa. Se menee seuraavaksi perustuslakivaliokuntaan, Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoi.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on tehnyt eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ilmoituksen Matti Vanhasen virkatoimen tutkimiseksi. Jonkan mukaan Vanhanen oli esteellinen osallistumaan valtioneuvoston yleisistuntoihin, joissa päätettiin Raha-automaattiyhdistyksen avustusten myöntämisestä Nuorisosäätiölle. Nuorisosäätiö tuki Vanhasta vuoden 2006 presidentinvaaleissa. Syytteen nostamisesta päättää eduskunnan täysistunto perustuslakivaliokunnan käsittelyn jälkeen.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot