Mainos
Mainos

Kansanedustajien käsitykset Emu-päätöksen muodosta vaihtelevat

Käsitykset Suomen Emu-jäsenyyden päätöksentekomuodosta poikkeavat vielä suuresti. Päätösmuotoa pohtivassa eduskunnan perustuslakivaliokunnassa kannat vaihtelevat hallituksen tiedonannon ja lakiesityksen välillä.

Alkuviikolla eduskunnassa käydyssä talous- ja rahaliitto Emua koskeneessa selontekokeskustelussa valtiovarainministeri ilmoitti, että varsinainen päätös yhteisvaluuttaan menemisestä tehdään ensi keväänä hallituksen tiedonannon pohjalta.

Se tarkoittaa, että kansanedustajat äänestävät silloin vain hallituksen luottamuksesta ei Emusta, koska siitä päätettiin asiallisesti jo EU-jäsenyyspäätöksessä.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta jatkaa tänään valtiosääntöasiantuntijoiden kuulemista kantaansa varten.

Kysyimme eilen iltapäivällä ja illalla perustuslakivaliokunnan jäsenten tämänhetkisiä kantoja Emu-päätöksen muodosta. Hallituksen tiedonantokanta kelpaisi neljälle, oikeana tapana sitä pitäisi kaksi, mutta laajan tuen saamiseksi olisi harkittava erillislakia. Lakiesityksen kannalla on tällä hetkellä viisi, kantaansa ei vielä halunnut ilmoittaa neljä ja kahta emme tavoittaneet.

Hallituksen esityskanta näyttäisi tällä hetkellä voittavan. Sen kannalla on sekä hallituksen että opposition edustajia.
(MTV3/Ollijuhani Auvinen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme