Mainos
Mainos

Kansanedustajien palkkiokeskustelu vaalitentissä: "Tämä on höpönlöpöä"

Kuumat nimet-vaalitentissä nostettiin puheenaiheeksi myös kansanedustajien palkkio. Puheenaihe jakoi selvästi ehdokkaat kahteen leiriin.

Harry Hjallis Harkimo (kok.), Sampo Terho (ps.), Jufo Peltomaa (r.) ja Jani Toivola (vihr.) eivät laskisi kansanedustajien palkkiota.

– Jos saan kuukausipalkkaa ensimmäisen kerran koko elämässäni, niin en nyt heti siitä halua siitä luopua, Harry Hjallis Harkimo toteaa.

– Palkkakehitys on kansanedustajilla samanlainen kuin kansalaisillakin. Jos halutaan leikata, esimerkiksi puoluetuet on hyvä paikka, Sampo Terho sanoo.

Jutta Urpilainen (sd.), Matti Vanhanen (kesk.), Li Andersson (vas.) ja Sari Essayah (kd.) puolestaan olisivat palkkion laskemisen kannalla.

– Ensi vaalikaudella joudutaan tekemään isoja säästöjä, kansanedustajan palkkion laskeminen olisi esimerkillä johtamista. Osoittaisi sen, että myöskin kansanedustajat olisivat valmiita säästämään, Jutta Urpilainen sanoo.

– Meillä on viimeiset neljä vuotta ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita eduskunnassa, nyt tarvitaan vakautta, Matti Vanhanen lisää.

– Yksi konkreettinen esitys, mitä voidaan tehdä on kulukorvausten muuttaminen veronalaisiksi. Silloin päästään siihen tilanteeseen, mikä muillakin kansalaisilla on eli kaikista tuloista menee progressiivista veroa, Sari Essayah sanoo.

– Vasemmistoliiton kanta on se, että kiristetäään ylipäätänsä suurituloisten verotusta, jolloin kaikki osallistuu oikeudenmukaisesti niihin verojen maksuun, Li Andersson huomauttaa.

Jufo Peltomaa piti palkkakeskustelua turhauttavana.

– Voidaanko puhua digitalisaatiosta tai muusta, tämä keskustelu on ihan höpönlöpöä. Voin alentaa henkilökohtaisesti kansanedustajan palkkaani, jos siirrytään seuraavaan aiheeseen, Peltomaa veistelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme