Mainos
Mainos

Kansanedustajien sidonnaisuudet tarkempaan syyniin

Eduskunta kiinnittää vastedes entistä enemmän huomiota kansanedustajien sidonnaisuusilmoituksiin.

Eduskunnan puhemiesneuvosto on kehottanuta edustajia tarkistamaan ja tarpeen mukaan täydentämään tietojaan. Tiedot kerättiin viime keväänä, ja niitä on ollut mahdollista tarkentaa jatkuvasti. Ilmoituksissa on kuitenkin ollut yhä puutteita.

Sidonnaisuustietojen antaminen on edustajalle vapaaehtoista. Sidonnaisuustietolomakkeessa tulisi ilmoittaa muun muassa julkiset virat, palkkatyö yksityisessä yrityksessä tai yhteisössä sekä hallintotehtävät valtionyhtiöissä ja taloudellisesti merkittävissä yrityksissä, pankeissa ja muissa rahalaitoksissa.

Niin ikään tulisi ilmoittaa hallintotehtävät merkittävissä järjestöissä, valtakunnalliset etujärjestöjen luottamustehtävät, kunnalliset ja kirkolliset luottamustehtävät ja merkittävät velat, takausvastuut ja omistukset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot