Mainos
Mainos

Kansanedustajille ehdotetaan reilua palkankorotusta

Eduskunnan palkkiotoimikunta esittää kansanedustajille roimaa palkankorotusta.

Eduskunta, istuntosali

Toimikunta esittää palkkaukseen kokonaan uutta järjestelmää. Ehdotuksen mukaan kansanedustajien palkkiot irroitetaan valtion palkkaluokituksesta. Kansanedustajille ei enää maksettaisi lomarahaa ja virkapalkkauksen mukaan määräytyviä ikälisiä.

Toimikunnan ehdotuksen mukaan kansanedustajien palkkio olisi 27 000 mk kuussa ja 12 vuotta palvelleiden 29 000 markkaa kuussa.

Palkkiotoimikunta ehdottaa myös puhemiesten palkkioihin suurta korotusta. Se haluaa rinnastaa puhemiehen tehtävän pääministerin tehtävään. Puhemiehen palkka nousisi 48 000 markkaan kuukaudessa, varapuhemiesten 40 000 markkaan kuussa. Nykyään puhemiehillä on normaali kansanedustajan palkka.

Eduskunnan palkkiotoimikunta ei puutu kansanedustajien verottomiin kulukorvauksiin.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot