Mainos
Mainos

Kansanedustajilta tukea vaaliremontille

Useimmat kansanedustajat tukevat presidentin vaatimusta vaalijärjestelmän remontista. Uudistus voisi parantaa paitsi pienten puolueiden menestymismahdollisuuksia, myös äänestysaktiivisuutta.

Vaaliremonttia on puuhattu Suomessa vuosia ja kansanedustajat ovat nyt valmiita viemään uudistusta eteenpäin. Vihreiden puheenjohtajan Tarja Cronbergin tippuminen eduskunnasta valtavasta äänisaaliista huolimatta on tuonut asian jälleen tapetille. Myös presidentti Tarja Halonen nosti asian esille puheessaan valtiopäivien avajaisissa.

Vihreiden tuore kansanedustaja Pekka Haavisto arvelee, että uudistus hyödyttäisi myös suuria puolueita yleisen äänestysaktiivisuuden nousun myötä.

- Moni kansalainen saattaa ajatella, että on turhaa äänestää ollenkaan, kun omalla ehdokkaalla ei ole realistisia mahdollisuuksia päästä läpi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen muistuttaa, että nykyinen järjestelmä asettaa kansalaiset eriarvoiseen asemaan asuinpaikan mukaan.

- Jos Uudellamaalla olisi yhtä korkea äänikynnys kuin esimerkiksi Itä-Suomessa, esimerkiksi keskustalla ei olisi Uudellamaalla yhtään kansanedustajaa.

Yhdeksi äänestysaktiivisuuden kohottajaksi on ehdotettu myös nettiäänestystä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot