Mainos
Mainos

Kansaneläkkeet nousevat vuodenvaihteessa

Noin 160 000 henkilön kansaneläke nousee ensi vuoden alussa noin 30 eurolla. 50 euron lisä kansaneläkkeeseen koskee puolestaan reilua 480 000 kansalaista.

Kuntakalleusluokituksen poistuminen tuo lähes 55 euron korotuksen yli 483 000:lle kansaneläkkeen saajalle ensi vuoden alussa. Korotus koskee kansaneläkeläisiä, jotka asuvat nyt toisen kuntakalleusluokan kunnissa.

Sen sijaan poistuvalla ykköskalleusalueella asuvien eläkkeet nousevat ensi vuoden alussa noin 30 eurolla. Ykkösalueeseen ovat kuuluneet muun muassa Lapin läänin kunnat, Helsinki, Espoo sekä Tampere. Ykköskalleusalueella on asunut noin 160 000 eläkeläistä.

Vuodenvaihteen jälkeen yksin asuvan täysi kansaneläke on 558 euroa ja avio- tai avoliitossa olevan kansaneläke on 495 euroa kuussa. Kansaneläkkeen korotusten lisäksi nousee myös Kelan maksama ylimääräinen rintamalisä. Kohennuksia tulee myös laitoshoidossa olevien kansaneläkkeisiin.

Ensi vuoden alusta julkisessa laitoshoidossa olevien kansaneläkeläisten eläkkeitä ei enää leikata. Aiemmin kansaneläke on pienentynyt yli kolmen kuukauden laitoshoidon jälkeen. Tämä kohentaa Kelan arvion mukaan pienten kuntien taloutta ja helpottaa laitoshoitomaksujen määräämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot