Mainos
Mainos

Kansaneläkkeisiin 0,6 prosentin korotus

Kansaneläkkeisiin, perhe-eläkkeisiin ja rintamasotilaseläkkeisiin tulee vuoden alusta keskimäärin 0,6 prosentin korotus. Täysi kansaneläke nousee keskimäärin 13-15 markkaa. Kansaneläkelaitos laskee, että indeksikorotus nostaa vuotuisia eläkemenoja 89 miljoonaa markkaa eli 0,5 prosenttia.

Indeksikorotusta ei tule lapsikorotuksiin, puolisolisiin eikä vuosina 1996-98 vammaisetuuksiin, joita ovat eläkkeensaajien hoitotuki, lapsen hoitotuki ja vammaistuki.

Täysi kansaneläke on ensi vuonna yksinäisellä henkilöllä ensimmäisessä kalleusluokassa 2547 markkaa ja toisessa kalleusluokassa 2438 markkaa kuukaudessa. Puolisoilla vastaavat markkamäärät ovat 2233 markkaa ja 2140 markkaa.

Rintamalisä on korotuksen jälkeen 217 markkaa. Täysi ylimääräinen rintamalisä on ensi vuonna yksinäisellä henkilöllä ensimmäisessä kuntaryhmässä 524 markkaa ja toisessa kuntaryhmässä 497 markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme