Mainos
Mainos

Kansankäräjät luetteli kaksikielisyyden perustat

Suomenruotsalaiset kansankäräjät on julkistanut julkilausuman Suomen kaksikielisyydestä. Kansankäräjien mukaan Suomen kaksikielisyys lepää kuuden pilarin varassa.

Kuusi pilaria ovat koulutus, kieliympäristö, hallinto, ruotsinkielinen opetus, kulttuuri ja instituutiot.

-Ilman määrätietoisia päätöksiä kaksikielinen Suomi saattaa murentua ja sen tilalle voi tulla täydellinen yksikielisyys, kansankäräjät varoitti. Vaatimuksista järjestetään perjantaina puoluejohtajien keskustelutilaisuus Helsingin yliopiston juhlasalissa. Keskustelu järjestetään poikkeuksellisesti suomenkielisenä. Puoluejohtajilta halutaan sitoutuvan pitämään yllä ruotsinkielistä päivähoitoa ja koulutusta, parantamaan kielilakia, kohentamaan kielitaitoa oikeuslaitoksen ja hallinnon piirissä sekä tukemaan ruotsinkielistä viestintää.

-Tuskin kukaan puoluejohtaja vastaa kaikkiin vaatimuksiimme myöntävästi. Tarkoitus on herättää ajatuksia, ja saada heidät muistamaan, että Suomessa on kaksi tasavertaista kieltä, sanoi käräjien varapuheenjohtaja Tommy Karlsson.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme