Mainos
Mainos

Kansanmurhasta epäiltyä ei luovuteta Ruandaan

Suomi ei aio luovuttaa kansanmurhasta epäiltyä ja Suomessa pidätettynä olevaa ruandalaismiestä Ruandaan, oikeusministeriö tiedottaa.

Oikeusministeriön mukaan mies ei saisi Ruandassa oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Suomi sai ruandalaista koskevan luovutuspyynnön Ruandalta huhtikuussa vuosi sitten. Miehen epäillään syyllistyneen Ruandassa vuonna 1994 kansanmurhaan, rikoksiin ihmisyyttä vastaan sekä rikollisjärjestöön kuulumiseen. Hän on ollut näiden rikosepäilyjen vuoksi vangittuna Suomessa huhtikuusta 2007. Hän on edelleen tutkintavankeudessa.

Oikeusministeriön tekemän päätöksen taustalla on Ruandan kansanmurhien tutkintaa varten perustetun kansainvälisen rikostuomioistuimen viime vuonna tekemät päätökset, joissa tuomioistuin kielsi siellä vireillä olevien syyteasioiden siirtämisen Ruandan omien tuomioistuinten käsiteltäväksi.

Keskusrikospoliisi on saanut vastikään valmiiksi Ruandan viranomaisten kanssa tehdyn asiaa koskevan rikostutkinnan. Aineisto on parhaillaan valtionsyyttäjän syyteharkinnassa. Jos syyte miestä vastaan nostetaan, oikeudenkäynti käydään Suomessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme